Definita cuvantului patologic
PATOLÓGIC, -Ă, patologici, -ce, adj. Care aparține patologiei, privitor la patologie; care indică o boală fizică sau psihică, care este provocat de o boală; p. ext. bolnăvicios, morbid. ◊ Anatomie patologică = parte a anatomiei care studiază transformările anatomice intervenite în structura țesuturilor și a organelor sub influența unor boli. – Din fr. pathologique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu patologic
ENCAÚSTIC, -Ă I. adj. care ține de encaustică, specific encausticii. II. s. f. (ant.) procedeu de pictură făcută cu culori diluate în ceară topită. III. s. m. 1. preparat pe bază de ceară cu care se impregnează sculpturile pentru a luci. 2. pictor în encaustică. (< fr. encuastique, lat. encaustica, gr. enkaustike) Vezi definitia »
litotriptic Vezi definitia »
SULFHÍDRIC, sulfhidrici, adj.m. acid ~ = Hidrogen sulfurat. (din fr. sulfhydrique) Vezi definitia »
BIROCRÁTIC, -Ă, birocratici, -ce, adj. Care caracterizează birocratismul sau pe birocrați; funcționăresc. – Din fr. bureaucratique. Vezi definitia »
ORTOCROMÁTIC, -Ă adj. (despre emulsii și materiale fotografice) sensibil la toate radiațiile luminoase, afară de roșu. (< fr. orthochromatique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z