Definita cuvantului patronal
PATRONÁL, -Ă, patronali, -e, adj. (Rar) 1. Care ține de ziua numelui cuiva, sau de patron2 (3), privitor la patron2. 2. Care se referă la patron2 (1), care aparține patronului2, format din patroni2. – Din fr. patronal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu patronal
INTERREGIONÁL, -Ă, interregionali, -e, adj. Care privește mai multe regiuni, care ține de mai multe regiuni; care are loc între mai multe regiuni. [Pr.: -gi-o-] -Inter1-+regional. Vezi definitia »
NERAȚIONÁL, -Ă, neraționali, -e, adj. 1. Care nu este conform cu principiile și cerințele rațiunii, care nu poate fi înțeles cu ajutorul rațiunii; irațional (1). 2. (Despre oameni) Lipsit de judecată, de înțelepciune (în ceea ce face sau ce spune); necugetat, nechibzuit. 3. Care nu a fost bine gândit, bine chibzuit, care denotă nesocotință. [Pr.: -ți-o-] – Ne- + rațional. Vezi definitia »
PASCÁL1, pascali, s. m. Unitate de măsură pentru presiune, egală cu presiunea exercitată de un newton pe o suprafață de un metru pătrat. – Din fr. pascal. Vezi definitia »
INFINITEZIMÁL, -Ă, infinitezimali, -e, adj. 1. Foarte mic, minuscul, infim. 2. (Mat.; despre mărimi variabile) Care tinde către zero. ◊ Calcul infinitezimal = calcul care operează cu mărimi infinitezimale. – Din fr. infinitésimal. Vezi definitia »
CONTROLATERÁL, -Ă adj. (despre leziuni, paralizii) care este localizat în jumătatea corporală opusă. (< fr. controlatéral) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z