Definita cuvantului pavlichian
PAVLICHIÁN, -Ă, pavlichieni, -e, s. m. și f. Participant la mișcarea socială antifeudală din sec. VII-IX din Imperiul Bizantin, care, sub haina religioasă, a luptat împotriva inegalității sociale, cerând suprimarea ierarhiei bisericești, simplificarea cultului, abolirea cultului icoanelor etc. [Pr.: -chi-an.Var.: pavliceán, -ă s. m. și f.] – Din sl. pavlikijaninŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pavlichian
MUNDÁN, -Ă adj. (Liv.) Lumesc. [< lat. mundanus]. Vezi definitia »
SUVERÁN, -Ă adj. Suprem, absolut, care este în cel mai înalt grad. ♦ Care se află deasupra tuturor, cu o mare autoritate; care deține autoritatea supremă. // s.m. și f. Monarh, rege, împărat. ♦ (Fig.) Cel care poate dispune liber de soarta și de acțiunile sale. [Cf. fr. souverain, lat.t. suveranus]. Vezi definitia »
TURBOTREPÁN s. n. sapă pentru foraj cu o turbină hidraulică; turbobur, turbofor. (< fr. turbotrépan) Vezi definitia »
ALDEBARAN, stea a roiului Hyade, de culoare galbenă-portocalie, cea mai strălucitoare din constelația Taurul, de mărimea întîi. Nume populare: Luceafărul Porcesc, Deșteptătorul. Vezi definitia »
ALP ARSLAN, Mohammed ibn Daud, al doilea sultan selgiucid (1063-1072). A supus Georgia și Armenia (1064) și a înfrînt și luat prizonier la Manzikert (1071) pe împăratul bizantin Roman IV Diogenes. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z