Definita cuvantului părtaș
PĂRTÁȘ, -Ă, părtași, -e, s. m. și f. 1. Persoană care participă (împreună cu altele) la o activitate, care ia parte la o acțiune; participant; spec. complice. ♦ (Rar) Partizan, adept. ♦ Persoană căreia cineva îi încredințează gândurile, planurile, sentimentele sale intime; confident. 2. Persoană care se bucură (împreună cu altele) sau beneficiază de un bun spiritual ori care împărtășește (cu altele) un necaz, o nenorocire. 3. Persoană care primește o parte dintr-un bun material sau care stăpânește ori folosește un bun material împreună cu o altă persoană. – Parte + suf. -aș.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu părtaș
seghíș s.n. (reg.) coamă (la acoperișul casei). Vezi definitia »
GÚLAȘ, gulașuri, s. n. Un fel de tocană de carne cu cartofi sau cu găluște de făină. – Din magh. gulyás. Vezi definitia »
pietrúș s.n. și s.m. (reg.) 1. (s.n. sg.) nisip amestecat cu pietriș, pe malul unui râu. 2. (s.m. pl. pietruși) pasăre denumită și „gușă-roșie”. Vezi definitia »
scorúș scorúșe, s.n. (reg.) parte a bisericii (de obicei balcon) unde cântă corul. Vezi definitia »
DEVĂLMÁȘ, devălmași, s. m. Persoană care stăpânea în devălmășie cu altele o suprafață de teren; p. ext. părtaș la o afacere. ◊ (Adjectival) Țăran devălmaș. = De-a valma + suf. -aș. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z