Definita cuvantului avicultură
AVICULTÚRĂ s. f. Știință care se ocupă cu creșterea rațională a păsărilor de curte în scop economic; profesiune bazată pe această știință. – Din fr. aviculture.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu avicultură
BRAȚÉTĂ s. f. (Fam., în expr.) A merge cu cineva (sau a lua pe cineva) la brațetă = a merge cu cineva (sau a lua pe cineva) de braț. – Din braț (după it. [a] braccetto). Vezi definitia »
TOPSICĂTÚRĂ, topsicături, s. f. (Pop., în descântece) Rană, mușcătură infectată, înveninată. – Din topsica + suf. -(ă)tură. Vezi definitia »
ANGIOGRÁMĂ s. f. înregistrare radiografică prin angiografie. (< germ. Angiogramm) Vezi definitia »
leácă s. f. – Pic, cîtime mică, fărîmă, pișcătură, fir, bob, strop. (Se folosește numai cu art. indef. oleacă „puțin”). Ngr. ὀλιγάϰι dim. al lui ὀλίγο (Cihac, II, 680; Philippide, Principii, 107; Scriban). Ngr. se pronunță și ὀλιάϰι; cf. abruz. licca „un pic”. A ajuns să se confunde cu leac „remediu”, prin obișnuința de a administra medicamentele în cantități foarte mici; din această confuzie rezultă leac, s. n. (pic), de leac (încrucișat cu de loc) „complet, total, fără limite”. Pentru separarea lui o, considerat greșit ca art., cf. strachină și, în sens contrar, omidă. Vezi definitia »
CARDIOGRÁMĂ s. f. curbă a bătăilor inimii înregistrate la cardigraf. (< fr. cardiogramme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z