Definita cuvantului pâclă
PẤCLĂ, pâcle, s. f. 1. Ceață deasă care apare de obicei dimineața și seara; negură. 2. Văl atmosferic albăstrui sau galben-cenușiu, constituit din particule solide, fine, invizibile, care dau aerului un aspect tulbure, opalescent și care este provocat de refracția inegală a luminii în straturile de aer cu temperaturi diferite, încălzite de suprafața solului. ♦ Fig. Strat des, pânză de fum, de ploaie etc. 3. Atmosferă înăbușitoare, zăpușeală (pe timp noros). 4. Vulcan mic din care erup gaze, ape sărate, uneori și petrol; vulcan noroios. – Din sl. pĩclŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pâclă
GUERÍLĂ s.f. v. gherilă. Vezi definitia »
GAZÉLĂ, gazele, s. f. Nume dat mai multor genuri de mamifere rumegătoare din familia antilopei, cu corpul suplu, cu picioarele lungi, cu coarne în formă de liră și cu ochii mari, care trăiesc în stepele și deșerturile africane și asiatice; animal care face parte din unul dintre aceste genuri. – Din fr. gazelle. Vezi definitia »
SUFRAGÉTĂ s. f. partizană a mișcării feministe din Anglia de la începutul sec. XX, prin care se urmărea obținerea drepturilor politice pentru femei. (< fr. suffragette) Vezi definitia »
SONAGRÁMĂ s. f. reprezentare grafică a componentelor fonice ale succesiunii sunetelor unui cuvânt, la sonagraf. (< fr. sonagramme, engl. sonagram) Vezi definitia »
LÓCĂ s.f. Boală infectocontagioasă care atacă larvele albinelor. [< fr. loque]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z