Definita cuvantului pefele
PEFELÉ, pefeleuri, s. n. Material lemnos sub formă de plăci aglomerate. – Din pronunțarea inițialelor p[lacă] + f[ibro] + l[emnoasă].

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pefele
JOULE, jouli, s. m. Unitate de măsură a energiei, egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton, când punctul ei de aplicație se deplasează cu un metru în direcția și în sensul forței. [Pr.: jul] – Din fr., enlg. joule. Vezi definitia »
UKULÉLE s.n. Chitară de dimensiuni reduse, cu patru coarde, originară din insulele Hawaii, folosită în formațiile de jaz din New Orleans. [< engl. ukulele < cuv. polinezian]. Vezi definitia »
BOURDELLE [burdél], Émile Antoine (1861-1929), sculptor și pictor francez. Concepție arhitectonică de organizare a volumelor și de încorporare a mișcării. Construcție severă, solidă, de o stilizare clasică („Monumentul generalului Alvear”, „Herakles încordîndu-și arcul”, „Portretul lui A. Simu” în Muzeul Național de Artă al României). Basoreliefuri și fresce la teatrul Champs Elysées din Paris. Vezi definitia »
lovéle s. f. – Bani. Țig. lovo, pl. lovè (Bogrea, Neamul românesc, 24.7.1916; Juilland 166; Graur 165). Cuvînt de argou. Vezi definitia »
1)Primele noțiuni(fig.) 2)Numele tratului de alinață încheiat în anul 1915 între Argentina, Brauilșia și Chile, pentru a contracra influența S.U.A. în America Latină 3)Unul din marile posturi de televiziune din S.U.A. Sursa Îndreptar rebusist de Dr.N.Andrei 1980 Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z