Definita cuvantului pegas
PEGÁS, pegași, s. m. 1. Cal năzdrăvan cu aripi, din mitologia greacă; fig. inspirație poetică. 2. Specie de pește care trăiește în Oceanul Indian, cu înotătoarele în formă de aripi, asemănătoare cu cele ale liliacului (Pegasus draco). 3. Numele unei constelații din emisfera boreală. [Acc. și: pégas] – Din fr. pégase.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pegas
harás s.n. (reg.) lână de merinos colorată; streme. Vezi definitia »
INCÁS, -Ă I. s. m. f. amerindian din imperiul întemeiat în aria geografică a Anzilor Centrali (Peru, Bolivia etc.) care au creat o originală cultură materială și spirituală. II. adj. care aparține incașilor. (< fr. inca) Vezi definitia »
NAS bârnău, carină, cârmă, nașcarină, pătlăgea, trompă. Vezi definitia »
TERÁS s. m. varietate de struguri hibrizi cu boabe mici, negre, cu miezul incolor și moale. ◊ vin din acești struguri. (< fr. terras) Vezi definitia »
CALLAS, Maria (pseud. Mariei Kalogeropoulos) (1923-1977, n. New York), soprană americană de origine greacă. Voce de mare întindere. Repertoriu vast, de la coloratură la roluri dramatice („Norma” și „Puritanii” de Bellini, „Traviata” de Verdi, „Lucia di Lammermour” de Donizetti ș.a.). A cînta pe scena Scalie din Milano și la Metropolitan Opera din New York. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z