Definita cuvantului peisaj
PEISÁJ, peisaje, s. n. 1. Parte din natură care formează un ansamblu artistic și este prinsă dintr-o singură privire; priveliște; aspect propriu unui teritoriu oarecare, rezultând din combinarea factorilor naturali cu factorii creați de om. 2. Gen de pictură sau de grafică având ca obiect reprezentarea cu precădere a priveliștilor din natură; (concr.) tablou, fotografie care reprezintă un peisaj (1). 3. Descriere, reprezentare a naturii în opere literare; compoziție literară descriptivă. [Pr.: pe-i-.Var.: peiságiu s. n.] – Din fr. paysage, it. paessagio.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu peisaj
JAMBÁJ s. n. fiecare dintre fețele verticale laterale decorate ale unei uși, ferestre sau vetre de cămin. (< fr. jambage) Vezi definitia »
FOTOMONTÁJ s.n. 1. Mijloc de agitație vizuală constând dintr-o serie de fotografii pe un panou și ilustrând un subiect, o problemă etc. 2. Asamblarea mai multor fotografii sau fragmente de fotografii pentru a obține un clișeu fotografic. [< rus. fotomontaj, fr. photomontage]. Vezi definitia »
DECAPÁJ, decapaje, s. n. Decapare. – Din fr. décapage. Vezi definitia »
EPANDÁJ s. n. 1. operație de împrăștiere a apelor uzate pe un teren permeabil în vederea epurării lor. 2. împrăștierea îngrășământului pe câmp. (< fr. épandage) Vezi definitia »
FEROALIÁJ, feroaliaje, s. n. Aliaj de fier cu unul sau mai multe elemente (metale sau metaloizi). [P.: -ro-a-li-aj] – Din fr. ferro-alliage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z