Definita cuvantului remiză
REMÍZĂ, remize, s. f. I. 1. Situație în care doi șahiști angajați într-o partidă amicală sau oficială consimt reciproc asupra unui rezultat de egalitate; partidă de șah terminată la egalitate. 2. Formă de retribuire (în comerț) potrivit căreia lucrătorii primesc pentru munca prestată o sumă de bani calculată în funcție de volumul vânzărilor, cumpărărilor, contractărilor etc. pe care aceștia le efectuează; (concr.) sumă de bani acordată în acest fel. II. 1. Construcție prevăzută cu instalații de spălare și ventilare, precum și cu un mic atelier de reparații, folosită pentru adăpostirea vehiculelor auto, a uneltelor, a locomotivelor, a vagoanelor etc. 2. Mic petic de pădure sau de tufișuri plantat cu scopul de a servi ca adăpost pentru vânatul mic. – Din fr. remise.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu remiză
pomádă (-de), s. f. – Pomadă, unguent. – Mr. pomadă. Fr. pommade, it. pomada (› mr.), cf. ngr. πομάδα, bg. pomada.Der. pomăda (var. pomădui), vb. (a unge). Vezi definitia »
smulsătúră, smulsătúri, s.f. (înv.) smulgere. Vezi definitia »
pretoriádă, pretoriáde, s.f. (înv.) provincie romană guvernată de un pretor (magistrat roman). Vezi definitia »
STÍMĂ, stime, s. f. Sentiment de prețuire (plină de respect) determinat de meritele sau de calitățile cuiva sau a ceva; considerație, respect, p. ext. atitudine respectuoasă. ◊ Expr. Cu toată stima sau cu stimă, formulă de politețe folosită, de obicei, la încheierea unei scrisori. – Din it. stima. Cf. fr. estime. Vezi definitia »
AMFORÉTĂ s. f. amforă mică. (< it. amforetta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z