Definita cuvantului internet
Internét, interneturi, s. n. 1. Un sistem mondial de rețele de calculatoare interconectate, care înlesnește serviciile de comunicare a datelor, cum ar fi: deschiderea unei sesiuni de lucru de la distanță, transferul de fișiere, poșta electronică și grupurile de discuții. Internet este o cale de a conecta rețelele existente de calculatoare, care extinde mult posibilitățile fiecărui sistem participant. Internet, prefigurat de ARPAnet, a fost inițial realizat pentru a fi folosit de instituțiile militare, dar tehnologia sa permite practic oricărui sistem să se conecteze la el printr-o poartă electronică. Astfel, mii de sisteme de calcul ale marilor firme, precum și sisteme de poștă electronică cu plată ca MCI și CompuServe, au devenit părți componente din Internet. Cu peste 2 milioane de calculatoare gazdă ce deservesc aproximativ 20 de milioane de utilizatori, Internet se extinde cu un milion de noi utilizatori în fiecare lună. [Dicționar de calculatoare și Internet, Ed. Teora]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu internet
BOSSUET [bosüé], Jacques Bénigne (1627-1704), scriitor și orator francez. Episcop catolic. Susținător al politicii lui Ludovic XIV. Opere remarcabile prin arta elocinței, claritate și vigoarea stilului („Cuvîntări funebre”, „Discurs asupra istoriei universale”). Vezi definitia »
MACROGAMÉT s. m. gamet femel. (< fr. macrogamète) Vezi definitia »
valét s. m., pl. valéți Vezi definitia »
suhorét, suhoréți, s.m. (reg.; cu sens colectiv) pesmet. Vezi definitia »
VOLÉT, voleturi, s. n. 1. Element mecanic mobil plasat la fiecare aripă de avion și care servește la mărirea sustentației. 2. Fiecare dintre elementele mecanice ale radiatorului unui motor de avion care servește pentru reglarea circuitului aerodinamic de răcire a acestuia. – Din fr. volet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z