Definita cuvantului ananas
ANANÁS, ananași, s. m. 1. Plantă erbacee perenă originară din țările calde, cu frunze lungi și tulpină scurtă, care poartă în vârf o inflorescență simplă ca un spic (Ananas sativus). 2. Fructul comestibil al acestei plante, cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat. – Din fr. ananas.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ananas
CHALCONDYLAS (CHALCOCONDYLAS) (c. 1430-1464 sau 1465), istoric bizantin. Lucrarea sa „Creșterea puterii turcești, căderea împărăției bizantine și alte istorii despre felurite țări și popoare”, care prezintă evenimentele dintre 1298 și 1463, cuprinde și informații privitoare la istoria României. Vezi definitia »
pungas,escroc sentimental Vezi definitia »
MARACÁS, maracase, s. n. Instrument muzical de percuție sud-american, construit dintr-o nucă de cocos care conține grăunțe și nisip. – Din sp. maracas. Vezi definitia »
CANAFÁS s. n. pânză tare de cânepă, la confecționarea întăriturilor pentru haine și la legarea cărților. (< germ. Kannefas, Kanevas) Vezi definitia »
lampás (lampásuri), s. n. – Fîșie colorată care se întinde în lungul cracului, la anumiți pantaloni de uniformă. Fr. lampas, germ. Lampasse, prin intermediul rus. lampas (Tiktin) sau al mag. lámpás (Gáldi, Dict., 141). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z