Definita cuvantului anatocism
ANATOCÍSM, anatocisme, s. n. Operație financiară prin care dobânda obținută la o sumă dată cu împrumut este transformată în capital. – Din fr. anatocisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu anatocism
NAȚIONALÍSM s.n. Ideologie și politică care urmărește întreținerea izolării și ațâțarea neîncrederii și urii între diferite naționalități. ♦ Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. nationalisme]. Vezi definitia »
SINCRONÍSM, sincronisme, s. n. Existența în același timp sau desfășurarea paralelă a două sau a mai multor fapte, fenomene sau evenimente; simultaneitate. ◊ Sincronism sonor = simultaneitate a înregistrărilor sonore cu cele ale imaginilor, în cinematografie și televiziune, realizată cu ajutorul camerei sincrone. – Din fr. synchronisme. Vezi definitia »
EXISTENȚIALÍSM s. n. curent filozofic contemporan care propagă o concepție tragică asupra existenței, generată de sentimentul înstrăinării individului și care preconizează utopic dobândirea libertății, prin desprinderea de relațiile social-istorice concrete. (< fr. existentialisme, germ. Existentialismus) Vezi definitia »
OVÍSM s.n. Teorie biologică depășită, care consideră că oul este purtătorul caracterelor viitorului organism. [< fr. ovisme]. Vezi definitia »
s.m. Slujbas însărcinat cu paza la ușa de la camera domnitorului sau a înalților demnitari; perdelegiu, din turcismul perdeci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z