Definita cuvantului andosa
ANDOSÁ, andosez, vb. I. Tranz. A indica, pe versoul unui cec, numele persoanei împuternicite să încaseze contravaloarea cecului. – Din fr. endosser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu andosa
ANINOASA 1. Oraș în jud. Hunedoara, în depr. Petroșani, la poalele sud-estice ale M-ților Retezat; 4.656 loc. (1991). Expl. forestiere și de huilă. Prelucr. lemnului; fabrică de oxigen. Declarat oraș în 1989. 2. Com. în jud. Argeș; 3.559 loc. (1991). Mănăstirea A. cu biserică (sec. 17); zid de incintă și clădiri anexe (sec. 18). 3. Com. în jud. Dîmbovița; 6.067 loc. (1991). Expl. de petrol. Centru pomicol. Mănăstirea Viforîta (sec. 16, refăcută în sec. 18, cu tranformări ulterioare). Colecție de artă medievală. 4. Com. în jud. Gorj; 4.785 loc. (1991). Culă din sec. 18 (în satul Groșerea). Vezi definitia »
MATISÁ, matisez, vb. I. Tranz. A finisa o țesătură de mătase artificială pentru a-i micșora luciul. – Din matisare (derivat regresiv). Vezi definitia »
DEZANCRASÁ vb. tr. a înlătura grăsimea, murdăria depusă; a curăța bujiile ancrasate. (< fr. désencrasser) Vezi definitia »
AVANSÁ, avansez, vb. I. 1. Intranz. A înainta, a merge (pentru a se apropia de o țintă urmărită). ♦ A progresa, a înainta. Lucrările avansează. 2. Tranz. și intranz. A promova în muncă, în grad. 3. Tranz. A preda, a acorda cu anticipație o sumă de bani, un bun material etc. – Din fr. avancer. Vezi definitia »
CUIRASÁ vb. tr. 1. a prevedea, a proteja cu o cuirasă (o navă etc.). 2. (fig.) a întări, a fortifica, a oțeli, a înarma. (< fr. cuirasser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z