Definita cuvantului azerbaidjan
AZERBAIDJÁN, -Ă, azerbaidjeni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Azerbaidjanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Azerbaidjanului sau azerbaidjenilor (1), privitor la Azerbaidjan sau la azerbaidjeni. – Din Azerbaidjan (n. pr.).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu azerbaidjan
PORȚELÁN, (2) porțelanuri, s. n. 1. Material ceramic alb și translucid obținut prin arderea la temperaturi înalte a unei paste de cuarț, de caolin și de feldspat împreună cu adaosuri de alți componenți, folosit la fabricarea vaselor industriale sau de laborator, a izolatoarelor electrice, a vaselor de uz casnic sau a unor obiecte decorative. 2. Obiect făcut din porțelan (1). [Var.: (rar) porcelán s. n.] – Din germ. Porzellan. Vezi definitia »
ETÁN s. n. gaz combustibil, incolor și inodor, hidrocarbură aciclică saturată, în gazele de sondă și de rafinărie. (< fr. éthane) Vezi definitia »
GENETICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în genetică; genetist (2). (< fr. généticien) Vezi definitia »
RHETIÁN, -Ă adj., s. n. (din) ultimul etaj al triasicului (considerat și primul etaj al jurasicului). (< fr. rhétien) Vezi definitia »
UMÁN, -Ă adj. 1. referitor la om sau la omenire; caracteristic omului; omenesc. ♦ geografie ~ă = antropogeografie. 2. (și adv.) cu dragoste de oameni, omenos, bun, blând. (< lat. humanus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z