Definita cuvantului octoih
OCTOÍH, octoihuri, s. n. Carte bisericească destinată cultului ortodox în care sunt cuprinse cântările din fiecare zi a săptămânii (cântate succesiv pe opt glasuri); fiecare dintre cântările cuprinse în această carte. [Acc. și: octóih.Var.: ohtoíc s. n.] – Din sl. octoihŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu octoih
EMISTÍH s. n. fiecare dintre cele două jumătăți ale unui vers, despărțite prin cezură. (< fr. hémistiche, lat. hemistichium) Vezi definitia »
ACROSTÍH, acrostihuri, s. n. Poezie în care literele inițiale ale versurilor alcătuiesc un cuvânt sau o propoziție. – Ngr. akrostichon. Vezi definitia »
acrostíh (acrostíhuri), s. n. – Poezie sau strofă în care literele inițiale ale versurilor alcătuiesc un cuvînt sau o propoziție. < Gr. ἀϰρόστιχον (Gáldi 137). Sec. XVII. Vezi definitia »
(psih)- se referă la capacitatea de a discerne semnificatia de confuzie, de a crea noi insight-uri, de a percepe si de a identifica relatii care nu sunt vizibile imediat, de a genera noi concepte (în mare măsură non-verbale) Vezi definitia »
POLITRÍH, -Ă adj. (biol.; despre organisme) cu mai mulți peri, cili sau flageli. (< fr. polytrique, lat. polytrichum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z