Definita cuvantului conserva
CONSERVÁ, consérv, vb. I. Tranz. 1. A menține un aliment în stare nealterată, efectuând operația de conservare (2). 2. A păstra, a păzi. ♦ Refl. A se menaja. – Din fr. conserver, lat. conservare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu conserva
DERIVÁ vb. I. 1. intr. a se trage, a rezulta din... ♦ (Lingv.) A avea originea în..., a veni din... 2. tr. A abate o apă din cursul ei firesc. 3. intr. (Despre nave sau avioane) A se abate, a se îndepărta de la direcția de mers sub influența vânturilor, a curenților; a devia. 4. tr. (Mat.) A calcula derivata unei funcții. [P.i. deriv, -vez. / < fr. dériver, it., lat. derivare]. Vezi definitia »
INACTIVÁ, inactivez, vb. I. Tranz. 1. A face să devină inactiv; a anihila, a suprima. 2. (Chim.) A face să nu reacționeze; a neutraliza. – Din fr. inactiver. Vezi definitia »
Impotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. Vezi definitia »
PROMOVÁ vb. I. tr. 1. A ridica la o demnitate; a înainta în grad, a avansa. ♦ A trece pe un elev într-o clasă superioară. 2. A susține, a propaga (o idee etc.). [< lat. promovere, cf. fr. promouvoir]. Vezi definitia »
BACLAVÁ, baclavale, s. f. Prăjitură preparată din foi de plăcintă, nuci sau migdale și miere sau sirop de zahăr. – Tc. baklava. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z