Definita cuvantului azotemie
AZOTEMÍE s. f. 1. Cantitatea de azot care există în sânge (sub formă de uree, acid uric etc.) 2. (Med.) Creștere anormală a cantității de uree din sânge. – Din fr. azotémie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu azotemie
DISTILÁȚIE s.f. Distilare. [Gen. -iei, var. distilațiune s.f. / cf. fr. distillation, lat. distillatio]. Vezi definitia »
BOTRÍDIE s.f. (Zool.) Organ special de fixare în formă de paletă sau franj, specific unor viermi paraziți. [Gen. -iei. / < fr. bothridie, cf. gr. bothrion – cavitate mică]. Vezi definitia »
PROIÉCȚIE, proiecții, s. f. 1. Operație geometrică de reprezentare a unui obiect în spațiu, a unei figuri etc. pe o dreaptă, pe un plan; (concr.) corp, figură obținută prin această operație. ◊ Proiecție cartografică = procedeu de reprezentare pe o hartă a suprafeței pământului sau a unei porțiuni din suprafața pământului. 2. Reproducere pe ecran a imaginilor înregistrate pe un film transparent, cu ajutorul unui fascicul luminos. ◊ Aparat de proiecție = aparat care servește la proiectarea pe un ecran a imaginilor de pe o peliculă cinematografică și la reproducerea sunetelor înregistrate pe pista sonoră. [Pr.: pro-iec-.Var.: proiecțiúne s. f.] – Din fr. projection, lat. projectio, -onis. Vezi definitia »
MICROPODÍE s. f. anomalie în dezvoltarea piciorului, care rămâne mic. (< engl. micropodia) Vezi definitia »
TALAZOTERAPÍE s. f. v. talasoterapie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z