Definita cuvantului aseleniza
ASELENIZÁ, aselenizez, vb. I. Intranz. (Despre astronave, p. ext. despre astronauți) A lua contact cu suprafața lunii, a se așeza pe lună; a aluniza. – A3 + Selene (n. pr.) + suf. -iza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aseleniza
AROMATIZÁ, aromatizez, vb. I. Tranz. A da un miros sau un gust plăcut unei substanțe cu ajutorul aromatelor. – Fr. aromatiser (lat. lit. aromatizare). Vezi definitia »
INDUSTRIALIZÁ, industrializez, vb. I. Tranz. 1. A dezvolta industria; a da unei țări un caracter industrial, a face să treacă la marea industrie mecanizată. ♦ A introduce tehnica mașinistă în locul tehnicii manuale; a mecaniza. 2. A promova metode, procedee (tehnice, organizatorice) industriale în diverse ramuri. [Pr.: -tri-a-] – Din fr. industrialiser. Vezi definitia »
DEZEROIZÁ vb. tr. a înlătura caracterul eroic al unor fapte, personaje. (< dez- + erou + -iza) Vezi definitia »
IMORTALIZÁ vb. tr. a face ca cineva sau ceva să trăiască veșnic în memoria oamenilor; a face nemuritor. (< fr. immortaliser) Vezi definitia »
AMERICANIZÁ, americanizez, vb. I. Refl. și tranz. A (se) transforma în american (1). ♦ Refl. A se comporta ca americanii (1). – Din fr. américaniser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z