Definita cuvantului ascensiune
ASCENSIÚNE, ascensiuni, s. f. 1. Mișcare de jos în sus a unui mobil. 2. Suire, urcare (pe un munte); înălțare în atmosferă (cu balonul etc.) 3. Fig. Dezvoltare, creștere, evoluție a cuiva (pe scară profesională, socială). [Pr.: -si-u-] – Din lat. ascensio, -onis, fr. ascension.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ascensiune
EXCREȚIÚNE s.f. v. excreție. Vezi definitia »
EXEMPȚIÚNE s. f. (jur.) privilegiu care dispensează de o obligație, de o datorie etc. (< fr. exemption, lat. exemptio) Vezi definitia »
HIPERTENSIÚNE s.f. Tensiune arterială mărită, cauzată de o boală; creștere a tensiunii arteriale. [Cf. fr. hypertension]. Vezi definitia »
RADIOEMISIÚNE s. f. emisiune radiofonică. (< fr. radioémission) Vezi definitia »
LATITÚDINE s.f. 1. Distanța unghiulară a unui punct oarecare de pe glob sau a unui astru față de un plan ecuatorial de referință, măsurată în grade pe meridian. ♦ (Geom.) Una dintre coordonatele polare spațiale, reprezentând unghiul format de raza vectoare a unui punct dat cu planul triedrului ortogonal la care se raportează punctul. 2. (Fig.) Libertate de acțiune, de alegere. [< it. latitudine, cf. fr. latitude, lat. latitudo – lărgime]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z