Definita cuvantului ăra
ẮRA interj. V. îra.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ăra
TRANSFERÁ vb. I. tr., refl. A (se) muta dintr-o localitate în alta sau de la o instituție la alta, fără desfacerea contractului de muncă. ♦ tr. A transmite, a trece dintr-o stare sau dintr-o parte în alta (un lucru, un drept etc.). [P.i. transfér, 3,6 -ră, conj. -re. / < fr. transférer, cf. lat. transferre]. Vezi definitia »
EFLORÁ, eflorez, vb. I. Tranz. (Franțuzism) A studia superficial; a frunzări o carte. – Din fr. effleurer. Vezi definitia »
Menora De la Wikipedia, enciclopedia liberă Salt la: Navigare, căutare Menoră Menora (ebraică: מנורה) este un candelabru cu șapte brațe. Este unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu. Menora este un simbol consacrat al statului Israel. Despre acest obiect de cult religios mozaic se scrie următoarele în Vechiul Testament (Zaharia 4,2): “El m-a întrebat: Ce vezi ? Eu am răspuns: M-am uitat și iată că este un sfeșnic cu totul de aur, și deasupra lui un vas cu untdelemn și pe el 7 candele care sunt în vârful sfeșnicului.” CfËxodul 25:31-40. Vezi definitia »
CARBURÁ vb. I. tr. A introduce carbon în fier sau într-un aliaj feros topit. [< fr. carburer]. Vezi definitia »
AVENTURÁ vb. refl. a se expune unor riscuri mari, a se hazarda, a risca. (< fr. sáventurer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z