Definita cuvantului rogoz
ROGÓZ, rogozuri, s. n. Gen de plante erbacee cu tulpina în trei muchii, cu frunzele lungi și cu flori monoice grupate în spice (Carex); plantă din acest gen. [Var.: (reg.) răgóz s. n.] – Din sl. rogozŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rogoz
SILÓZ, silozuri, s. n. Construcție de mari dimensiuni înzestrată cu instalații speciale de uscare, de transport etc. care servește la depozitarea și păstrarea pe termen lung a unor cantități mari de produse agricole sau de alte materiale. ♦ Amenajare pentru însilozarea porumbului sau a altor plante destinate conservării prin murare; loc, groapă, șanț etc. unde se pune la macerat nutrețul pentru vite; p. ext. depozit de furaje macerate. ♦ (Adjectival) Care este pus la macerat într-o groapă, într-un șanț etc. special amenajate. Porumbul siloz. – Din it. silos, germ. Silo. Vezi definitia »
sloboz; sperma Vezi definitia »
boz (-zi), s. m. – Călin, Sambucus ebulus, Ebulum humile. – Var. bozie, boziu, boj. Mr. iboz, megl. boz. Sl., cf. bg. băzie, rus. boz; dar nu apare etimonul slav (cf. Meyer, Neugr. St., II, 19). V. și ngr. βούζιον, alb. vuzë, mag. bodza. Vezi definitia »
LOZ s.n. Bilet de loterie. [< germ. Los]. Vezi definitia »
SILÓZ s. n. 1. construcție înzestrată cu instalații de uscare pentru depozitarea, păstrarea și conservarea cerealelor, a cărbunilor etc. 2. depozit pentru păstrarea furajelor, a fructelor etc. 3. cavitate cilindrică săpată în sol în care sunt instalate și din care se lansează proiectile teleghidate cu propulsie autonomă, rachete. (< rus., it. silos, germ. Silo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z