Definita cuvantului anticlerical
ANTICLERICÁL, -Ă, anticlericali, -e, adj. Care este împotriva clerului, care aparține anticlericalismului, privitor la anticlericalism. – Din fr. anticlérical.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu anticlerical
COTIDÁL, -Ă adj. Linie cotidală = curbă care unește punctele de pe suprafața mărilor și oceanelor în care mareele au loc la aceeași oră. [< fr. cotidal]. Vezi definitia »
PAPAGÁL s.m. 1. Pasăre tropicală cu ciocul gros și încovoiat, cu pene viu colorate, care poate emite sunete asemănătoare graiului omului. 2. (Fig.) Om care repetă mecanic părerile sau vorbele altuia. 3. Clește cu dinți folosit în lucrările de montare și de reparare a țevilor. [< it. pappagallo]. Vezi definitia »
MEDICINÁL, -Ă, medicinali, -e, adj. Întrebuințat ca medicament; din care se prepară medicamente. ◊ Plante medicinale = grup de plante din familii diferite, cultivate sau sălbatice, care, datorită compoziției lor chimice, au proprietăți terapeutice. – Din fr. médicinal, lat. medicinalis. Vezi definitia »
SOCIOMORÁL adj. v. PSIHAGOGIE. Ramură a psihopedagogiei reeducării și a psihoterapiei care se ocupă de recuperarea personalității deformate, potrivit exigențelor și normelor sociomorale. [DEX '98] Vezi definitia »
OPOZIȚIONÁL, -Ă adj. De opoziție. ♦ Propoziție opozițională (și s.f. ) = propoziție circumstanțială care se opune conținutului regentei. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. oppositionnel, engl. oppositional]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z