Definita cuvantului vegeta
VEGETÁ, vegetez, vb. I. Intranz. 1. (Despre plante) A trăi, a crește, a se dezvolta. 2. Fig. (Despre oameni) A trăi fără a realiza nimic, a duce o viață obscură, lipsită de activitate. – Din fr. végéter, lat. vegetare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vegeta
ASISTÁ vb. I. intr. a fi prezent, a participa (la ceva). II. tr. a sta pe lângă cineva pentru a-l putea ajuta; a acorda asistență. ◊ (jur.; despre avocați) a se prezenta altături de o persoană în fața unui organ de jurisdicție pentru a-i apăra interesele. (< fr. assister, lat. assistere) Vezi definitia »
1.Complianta s.f.(fiz, med.), o masura a rigiditatii unui corp in stiinte mecanice si fiziologie – ex.complianta pulmonara, complianta vasculara: complianta mare = rigidate redusa si deformabilitate mare; 2. Complianta adv. (ec.): In management, despre actiunea de a adera si a demostra acest lucru la legi, regulamente, strategii sau politici – ex. au demonstrat complianta la politca firmei noastre – sin. cu au adoptat, aderat la politica firmei noastre; 3.Complianta adj., adv. (med.): In medicina, descrie un atribut al pacientului care urmeaza, adera, la anumite recomandari, scheme terapeutice sau diagnostice – ex. Schemele de tratament indicate tin seama si de complianta pacientului – cu antonimul necompliant. Similar despre medici sau sisteme medicale pentru a descrie acceptarea in practica a unor noi tratamente, proceduri, metode de investigatie; 4.Complianta adv. (IT.) In Industria Software despre actiunea de a adera la un set de standarde specifice domeniului; 5.Compliant/a adj(livr)( despre oameni, animale )sin. cu supus, bland, ascultator. Surse : -in limbajul curent in societatea medicala, inclusiv cea romana; -dex-online -traducere webster online -traducere wikkipedia Vezi definitia »
DEFECTÁ vb. I. refl. (despre mașini, aparate, mecanisme etc.) a avea un defect, a (se) strica. II. tr. a produce un defect (la o mașină etc.). III. intr. (rar) a trăda. (< defect) Vezi definitia »
ÎNCLEȘTÁ, încleștez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) strânge puternic, ca un clește; a (se) înțepeni. ◊ Expr. (Refl.) A i se încleșta (cuiva) fălcile (sau gura) = a i se înțepeni maxilarele; p. ext. a nu mai putea vorbi, a amuți. ♦ Tranz. A prinde strâns (ca într-un clește) un obiect, un instrument. 2. Refl. A se agăța cu desperare (de ceva), a se prinde puternic (cu mâinile, cu brațele) de ceva; a rămâne prins de ceva (sau de cineva). 3. Refl. recipr. A se lupta cu îndârjire, corp la corp; a se încăiera. ♦ Refl. Fig. (Despre bătălii, războaie) A deveni crâncen, a se înteți. – În + clește. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z