Definita cuvantului antiumanism
ANTIUMANÍSM s. n. Orientare în filozofie, în artă etc. care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane, precum și demnitatea, valoarea ei. [Pr.: -ti-u-] – Anti- + umanism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu antiumanism
INACTIVÍSM s. n. accentuare a atitudinii inactive; mod de viață care evită contactul cu lumea din afară. (< germ. Inaktivismus) Vezi definitia »
ANTIDEMOCRATÍSM s. n. caracter antidemocratic. (< antidemocrat + -ism) Vezi definitia »
PATERNALÍSM s. n. 1. sistem social caracterizat prin predominanța celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. pretins interes pe care l-ar manifesta patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. 3. protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil, motivată printr-o dragoste și grijă deosebite. (< fr. paternalisme) Vezi definitia »
CONSTITUȚIONALÍSM s. n. Regim de guvernare bazat pe existența unei constituții. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. constitutionnalisme. Vezi definitia »
PLEBISCITARÍSM s.n. (Liv.) Sistem politic care acordă poporului dreptul de a-și numi conducătorii. [Et. incertă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z