Definita cuvantului apolitism
APOLITÍSM s. n. Indiferență față de viața și activitatea politică. – Din fr. apolitisme, rus. apolitizm.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu apolitism
SPIRITÍSM s. n. concepție și practică mistică potrivit căreia s-ar putea comunica cu spiritele morților. (< fr. spiritisme) Vezi definitia »
SĂMĂNĂTORÍSM s. n. Curent literar inițiat la începutul secolului XX, în România, de revista „Sămănătorul”, care acuza stările sociale existente, opunând orașului „viciat” de civilizație imaginea idilică a satului patriarhal, considerând țărănimea ca depozitara exclusivă a valorilor naționale și cultivând o literatură de inspirație rurală și istorică. [Var.: semănătorísm s. n.] – „Sămănătorul” (n. pr.) + suf. -ism. Vezi definitia »
ELECTROTROPÍSM s. n. (Biol.) Orientare a organismelor în anumite direcții sub influența curentului electric; galvanotropism. – Din fr. électrotropisme. Vezi definitia »
CITOTROPÍSM s. n. atracție exercitată de către celule față de substanțele chimice, germeni sau virusuri. (< fr. cytotropisme) Vezi definitia »
SIMULTANEÍSM s.n. 1. Faptul de a se petrece simultan. 2. Procedeu de narațiune constând în a prezenta fără tranziție evenimente care se desfășoară simultan în diverse locuri. 3. Tehnică de a picta care constă în a suprapune la același obiect două puncte de vedere diferite. [Pron. -ne-ism. / germ. Simultaneismus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z