Definita cuvantului arădean
ARĂDEÁN, -Ă, arădeni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul sau județul Arad. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul sau județul Arad. – Arad (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu arădean
GUGIUMÁN, gugiumane, s. n. Căciulă de samur purtată, în trecut, de domnitori și de boieri, ca semn al demnității lor. – Din tc. gücemin. Vezi definitia »
OPTICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în lucrări practice de instrumente optice. ♦ Fizician specialist în optică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. opticien]. Vezi definitia »
ÎRACÁN s. m. v. sărăcan. Vezi definitia »
SUVERÁN, -Ă adj. Suprem, absolut, care este în cel mai înalt grad. ♦ Care se află deasupra tuturor, cu o mare autoritate; care deține autoritatea supremă. // s.m. și f. Monarh, rege, împărat. ♦ (Fig.) Cel care poate dispune liber de soarta și de acțiunile sale. [Cf. fr. souverain, lat.t. suveranus]. Vezi definitia »
SELACIÁN, selacieni, s. m. (La pl.) Subclasă de pești marini cu scheletul cartilaginos, cu coada împărțită în două părți inegale, cu corpul acoperit cu solzi și cu țepi; (și la sg.) pește din această subclasă. ♦ (Adjectival) Pește selacian. [Pr.: -ci-an] – Din fr. sélacien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z