Definita cuvantului penticostal
PENTICOSTÁL, -Ă, penticostali, -e, s. m. și f. Adept al unei secte creștine care a apărut inițial în SUA și s-a răspândit și în Europa. – Din engl. pentecostal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu penticostal
căngál, căngále, s.n. (reg., înv.) colac. Vezi definitia »
CRIMINÁL2, -Ă, criminali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care conține o intenție nelegiuită, care constituie o crimă, referitor la crimă; rău, dăunător. 2. S. m. și f. Persoană care a săvârșit o crimă; criminalist2. ♦ Criminal de război = persoană care, în timpul unui război, se face vinovată de crime împotriva legilor și uzanțelor războiului, precum și împotriva păcii internaționale și a umanității. – Din fr. criminel, lat. criminalis. Vezi definitia »
UTERO-VAGINÁL, -Ă adj. care aparține uterului și vaginului. (< fr. utéro-vaginal) Vezi definitia »
ARSONVAL, Jacques Arséne d' (1851-1940), fiziolog și fizician francez. Contribuții în electrofiziologie; a perfecționat galvanometria și a aplicat curenții de înaltă frecvența în medicină (darsonvalizare). Vezi definitia »
VECTORIÁL, -Ă adj. Referitor la un vector; cu vectori. ◊ Calcul vectorial = ramură a matematicii care operează cu vectori și se ocupă cu studiul proprietăților lor. ♦ (Despre mărimi) A cărui definiție presupune enunțul unui număr, al unei direcții și al unui sens pe această direcție. [Pron. -ri-al. / cf. fr. vectoriel]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z