Definita cuvantului apșoară
APȘOÁRĂ, apșoare, s. f. Diminutiv al lui apă.Apă + suf. -șoară.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu apșoară
ANTREPRÍZĂ, antreprize, s. f. Formă de organizare și executare a construcțiilor capitale de către o organizație specială de construcții; (în regimul capitalist) întreprindere particulară care execută lucrări industriale, comerciale, de construcții etc.; conducere particulară a unor lucrări. ◊ Expr. A da în antrepriză = a da o lucrare spre executare unei întreprinderi sau unui antreprenor. A lua în antrepriză = a lua conducerea unei lucrări. – Fr. entreprise. Vezi definitia »
STALACTÍTĂ s.f. 1. Formație calcaroasă în formă de con alungit, care atârnă de tavanul peșterilor. 2. (Arte) Element decorativ care imită în mod stilizat forma unei stalactite. [Var. stalactit s.m. / < fr. stalactite, cf. gr. stalaktos – care pică]. Vezi definitia »
șezátă, șezắți, s.f. (reg.) fiecare dintre stâlpii verticali care sprijină streașina casei. Vezi definitia »
PATRILINIARĂ [adj. f.?] 1) Despre familiile care sunt legate pe parte bărbătească, cu rude provenite din același tată. Statutul tatălui era unul cu substrat mitic. În limbile indoeuropene existau doi termeni pentru tată: pater (predominant ca utilizare mitologică – Jupiter = Dyeu pater!) și atta (ca adresare familială). Se poate delimita familia extinsă patriliniară, atunci când familiile sunt legate pe linie bărbătească, iar când legatura este stabilită pe linie feminină se numește matriliniară Vezi definitia »
pletereálă s.f. (reg.) împletitură de nuiele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z