Definita cuvantului ardelenește
ARDELENÉȘTE adv. Ca ardelenii; ca în Ardeal. – Ardelean + suf. -ește.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ardelenește
DELOIALITÁTE s. f. lipsă de loialitate, incorectitudine, necinste. (după fr. déloyauté) Vezi definitia »
SINCERITÁTE, (2) sincerități, s. f. 1. Însușirea de a fi sincer (1); lipsă de prefăcătorie sau de viclenie; franchețe, loialitate. ◊ Loc. adv. Cu sinceritate = în mod sincer (1); din toată inima. 2. (Rar) Confidență, confesiune, destăinuire. – Din fr. sincérité, lat. sinceritas, -atis. Vezi definitia »
BROTE, Eugen (1850-1912, n. Rășinari, jud. Sibiu), agronom, publicist și om politic român. Vicepreședinte al Partidului Național Român din Transilvania (1890-1912). Rol important în stabilirea activismului ca tactică politică; unul dintre inițiatorii și conducătorii acțiunii memorandiste din 1892-1894. Preocupări privind istoria românilor din monarhia austro-ungară („Chestiunea română în Transilvania și Ungaria”). Vezi definitia »
BYTE (cuv. engl.) [bait] (INFORM.) Unitate de informație reprezentând o succesiune de opt biți, constituind cea mai mică unitate de memorie adresabilă; octet, caracter (6.b). Vezi definitia »
ACIDITÁTE s.f. Calitatea de a fi acid; grad de concentrație a unei soluții acide. ◊ Aciditate (gastrică) = proprietate a sucului gastric de a conține o cantitate de acizi; aciditatea solului = însușirea solului spălat de baze de a se comporta ca un acid slab. [Cf. fr. acidité, lat. aciditas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z