Definita cuvantului areometru
AREOMÉTRU, areometre, s. n. Aparat care servește la determinarea densității unui lichid sau a concentrației unei soluții. [Pr.: -re-o-] – Din fr. aréomètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu areometru
PERIMÉTRU, perimetre, s. n. 1. (Mat.) Suma lungimilor laturilor unui poligon; linie închisă care mărginește o suprafață. 2. Suprafață cuprinsă într-un perimetru (1); limită a teritoriului unei localități, a unei zone etc. – Din fr. périmètre, ngr. perímetros, germ. Perimeter. Vezi definitia »
CĂPẮSTRU, căpestre, s. n. Porțiune de harnașament, confecționată din frânghie sau din curea, care se pune pe capul calului, al măgarului etc. pentru a lega animalul respectiv la iesle sau pentru a-l duce undeva. – Lat. capistrum. Vezi definitia »
RADIOMANOMÉTRU s. n. aparat folosit în radiomanometrie. (< fr. radiomanomètre) Vezi definitia »
HÁNTRU, hantri, s. m. Unitate de măsură convențională, care reprezintă echivalentul energetic corespunzător executării cu tractorul a unei arături normale pe o suprafață de un hectar de teren. – H[ectar] + a[rătură] + n[ormală] + tr[actor]. Vezi definitia »
DIAFANOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea tulburării apei prin măsurarea transparenței ei. ♦ Instrument de măsură a vizibilității. ♦ Aparat cu care se determină opacitatea (sau transparența) hârtiei. [< fr. diaphanomètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z