Definita cuvantului perciune
PERCIÚNE, perciuni, s. m. Fiecare dintre cele două șuvițe de păr (adesea lăsate lungi și răsucite) care se prelungesc lateral pe obraz, lângă urechi, de la tâmple în jos (la bărbați), ♦ (Rar) Favorit ♦ (Rar) Smoc de păr de pe fruntea cailor. [Var.: perciún s. m.] – Din tc. perçem.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perciune
SUBMERSIÚNE s.f. 1. Scufundare în apă (a unui corp, a unei regiuni etc.); imersiune (1). ♦ (În forma submersie) Înecare. 2. Metodă de irigație întrebuințată în culturile de orez, constând din acoperirea solului cu un strat de apă. [Pron. -si-u-, var. submersie s.f. / cf. fr. submersion, lat. submersio]. Vezi definitia »
ADUCȚIÚNE s.f. v. aducție. Vezi definitia »
MONDOVIZIÚNE s. f. transmitere în diverse părți ale lumii a unor imagini de televiziune prin intermediul sateliților artificiali. (< fr. mondovision) Vezi definitia »
DESCENSIÚNE s. f. coborâre, scădere. (< lat. descensio) Vezi definitia »
DETENȚIÚNE, detențiuni, s. f. (Jur.) 1. Reținere a cuiva în stare de arest, pentru cercetări. 2. Pedeapsă penală care privează pe cineva de libertate pentru o perioadă dată. 3. (Rar) Posedare, păstrare a unui bun, fără intenția de a deveni proprietarul lui. [Pr.: -ți-u-.Var.: deténție s. f.] – Din fr. détention, lat. detentio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z