Definita cuvantului balast
BALÁST, balasturi, s. n. 1. Încărcături de saci de nisip, pietriș etc. care reechilibrează o ambarcație sau reglează ridicarea în aer a unui aerostat; lest, savură. ♦ Cameră care se umple cu apă sau cu aer pentru a modifica greutatea unui submarin în vederea manevrei de scufundare a lui la suprafață. ♦ Fig. Ceea ce este împovărător, nefolositor. 2. Pietriș, zgură etc., folosite ca așternut pe care se montează traversele șinelor de tren; amestec de pietriș și de nisip întrebuințat la prepararea betonului, la pietruirea șoselelor etc. – Din fr. ballast.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu balast
AMERICANÍST, -Ă s. m. f. 1. specialist în americanistică. 2. adept al americanismului (2). (< fr. américaniste) Vezi definitia »
AUGÚST2, -Ă, auguști, -ste, adj. (Ca epitet dat monarhilor și persoanelor din familiile domnitoare) Preamărit, slăvit. ♦ Fig. Maiestuos, măreț, impunător. Imagine augustă. – Din lat. augustus, fr. auguste. Vezi definitia »
FEUDÍST, -Ă s. m. f. specialist în dreptul feudal. (< fr. feudiste, lat. feudista) Vezi definitia »
DEZGÚST s. n. repulsie față de unele alimente etc.; scârbă, silă. (după fr. dégoût) Vezi definitia »
ȘIST s. n. rocă metamorfică sau sedimentară care are proprietatea de a se desface în plăci subțiri. ♦ ~ cristalin = rocă metamorfică foarte dură, sub acțiunea presiunii. (< fr. schiste) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z