Definita cuvantului cubism
CUBÍSM s. n. Mișcare artistică apărută la începutul sec. XX, care prezintă obiectele din realitate descompuse în cele mai simple figuri geometrice, fără a ține seamă de asemănarea exterioară cu obiectele reprezentate. – Din fr. cubisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cubism
BIOTROPÍSM s. n. mărire a virulenței unui microorganism latent sub influența unor agenți chimici, fizici sau de origine bacteriană. ◊ proprietate a unor microbi sau virusuri de a nu se putea dezvolta decât în organisme vii. (< fr. biotropisme) Vezi definitia »
ANTIEGALITARÍSM s. n. curent ideologic care neagă posibilitatea egalității sociale a oamenilor. (< anti- + egalitarism) Vezi definitia »
ECONOMÍSM s. n. concept social-democrat care consideră că proletariatul trebuie să se limiteze la lupta economică prin intermediul sindicatelor. (< fr. économisme, rus. ekonomizm) Vezi definitia »
MARXÍSM s. n. doctrină filozofică, politică și economică întemeiată de Marx și Engels, care studiază procesele istorice prin metode dialectice și materialiste, în lumina luptei de clasă. (< fr. marxisme, rus. marksizm) Vezi definitia »
FUNCȚIONARÍSM s. n. tendință birocratică de a considera problemele din punct de vedere individual și nu general. (< fr. functionnarisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z