Definita cuvantului periodic
PERIÓDIC, -Ă, periodici, -ce, adj. 1. Care revine, care se repetă (regulat) după anumite intervale de timp (egale); care constă în parcurgerea repetată a aceleiași succesiuni de stări (în intervale de timp egale). ◊ Publicație periodică (și substantivat, n.) = publicație care apare la intervale regulate, la date fixe. Sistem periodic (al elementelor) = (sistem de) clasificare a elementelor chimice după proprietățile lor fundamentale. Tabloul (sau tabelul) periodic al elementelor = tabel în care figurează elementele chimice dispuse potrivit sistemului periodic. (Mat.) Funcție periodică = funcție care admite o perioadă (4) Fracție periodică = fracție zecimală în care, după virgulă, aceleași cifre se repetă la infinit în aceeași ordine. (Fiz.) Mișcare periodică = mișcare a unei particule care, după un anumit interval de timp, revine la aceeași stare de mișcare. ♦ (Despre boli și manifestările lor) Care revine la intervale regulate. 2. Care se referă la perioadă, privitor la perioadă. [Pr.: -ri-o-] – Din lat. periodicus, ngr. periodikós, fr. périodique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu periodic
FIZIOCRÁTIC, -Ă adj. Care aparține concepției fiziocraților, privitor la fiziocrați. [< fr. physiocratique]. Vezi definitia »
SULFÓNIC, -Ă, sulfonici, -e, adj. (Chim.) Aparținând, referitor la sau derivat din grupul acid univalent SO3H. ♦ Acid sulfonic = Acid care conține grupul SO3H și se obține din acidul sulfuric prin înlocuirea unui grup hidroxil cu un anion anorganic sau un grup organic (3.) monovalent. (cf. fr. sulfonique, engl. sulfonic) [MW] Vezi definitia »
AEROTÉRMIC, -Ă adj. referitor la aerodinamică și termodinamică. (< fr. aérothermique) Vezi definitia »
NARCOLÉPTIC, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de narcolepsie. (< fr. narcoleptique) Vezi definitia »
ÁLGIC, -Ă adj. referitor la durere. (< fr. algique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z