Definita cuvantului perișor
PERIȘÓR2, perișori, s. m. 1. Diminutiv al lui păr2. 2. Plantă erbacee din familia gramineelor, cu frunze ovale, plane pe fața superioară și păroase (Elymus asper). 3. (Reg.) Mică plantă erbacee cu tulpina fină, cu frunze late, acoperite cu peri scurți, și cu flori mici roșietice (Circaea alpina).Păr2 + suf. -ișor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perișor
RUGĂTÓR, -OÁRE, rugători, -oare, adj. (Adesea adverbial) Care cere cu stăruință, care exprimă o rugăminte, care se roagă. – Ruga + suf. -ător. Vezi definitia »
HIDROGLISÓR s.n. Ambarcație cu fundul plat care atinge viteze foarte mari, fiind pusă în mișcare de o elice aeriană. [< fr. hydroglisseur]. Vezi definitia »
MODIFICATÓR, -OÁRE, modificatori, -oare, adj. (Rar) Care modifică. – Din fr. modificateur, lat. modificator, it. modificatore. Vezi definitia »
NESIMȚITÓR, -OÁRE, nesimțitori, -oare, adj. 1. Căruia îi lipsește facultatea de a simți; care nu este înzestrat cu simțuri; p. ext. insensibil, nepăsător. ♦ Care nu mai simte, care se găsește în stare de nesimțire (1), de inconștiență; p. ext. mort. 2. Nesimțit2 (1);- Ne- + simțitor. Vezi definitia »
DECONOTATÓR, -OÁRE adj. care deconotează. (< deconota + -tor) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z