Definita cuvantului perlă
PÉRLĂ, perle, s. f. 1. Piatră semiprețioasă, aproximativ sferică, de culoare argintie, cu luciu sidefiu, produsă de anumite scoici, de unde este extrasă și folosită ca podoabă; mărgăritar; imitație a acestei pietre, folosita ca obiect de podoabă. ♦ Fig. Persoană cu merite deosebite; lucru de mare valoare ♦ Fig. (Ir.) Eroare grosolană (și ridicolă). 2. Element decorativ de formă sferică, folosit la decorarea unor muluri arhitecturale. – Din fr. perle, it. perla, germ. Perle.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perlă
CARBOHIDRÁZĂ s. f. enzimă care degradează hidrații de carbon. (< fr. carbohydrase) Vezi definitia »
REȘÚTĂ s. f. 1. reapariție a simptomelor unei boli infecțioase în timpul convalescenței; recidivă (2). 2. (fig.) recădere (în aceeași greșeală). (< fr. rechute) Vezi definitia »
EPRUBÉTĂ s. f. tub de sticlă rezistentă închis la un capăt, în lucrări de laborator. (după fr. éprouvette) Vezi definitia »
TRÓMBĂ1 s.f. 1. Coloană de apă ridicată în formă de con de vârtejurile de vânt, care o fac să se învârtească cu o mare iuțeală. ♦ Coloană de fum, de praf ridicată de un vânt puternic; vârtej. 2. Tub prin care se face ventilația în încăperile de jos ale unui vapor. [< fr. trombe]. Vezi definitia »
ACROMATÓZĂ s. f. deficiență a pigmentației normale a pielii. (< germ. Achromatose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z