Definita cuvantului pestilențial
PESTILENȚIÁL, -Ă, pestilențiali, -e, adj. 1. Care are caracteristicile unei boli molipsitoare (ca pesta); care răspândește o boală molipsitoare (ca pesta); contagios. Boală pestilențială. 2. Fig. (Despre mirosuri) Urât, infect, scârbos, nesuferit, dezgustător; p. ext. (despre unele lucruri) care răspândește un astfel de miros. [Pr.: -ți-al] – Din fr. pestilentiel, germ. pestilenzialisch.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pestilențial
șpirál, șpirále, s.n. (reg.) trior (pentru grâu). Vezi definitia »
HIDROCEFÁL, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de hidrocefalie. [< fr. hydrocéphale]. Vezi definitia »
LARINGÁL, -Ă, laringali, -e, adj. (Despre sunete) Care se articulează în regiunea laringelui. – Din fr. laryngal. Vezi definitia »
DENTÁL2, -Ă adj., s. f. (consoană) care se articulează prin atingerea dinților incisivi, superiori sau inferiori, cu vârful limbii. (< fr. dental) Vezi definitia »
TRIBUTÁL, -Ă adj. Referitor la tribut, de tribut. ◊ Mod de producție tributal = mod de producție bazat pe exploatare, cunoscut de o serie de popoare din Asia, Africa și chiar America, apărut în condițiile în care descompunerea comunei primitive a fost urmată de forma patriarhală a robiei. [Cf. it., fr. tributale]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z