Definita cuvantului peștiman
PEȘTIMÁN, peștimane, s. n. 1. (Înv. și pop.) Obiect de îmbrăcăminte femeiască confecționat din stambă sau din alt material ușor, care se înfășoară, în unele locuri la țară, ca o fustă în jurul trupului; p. ext. șorț de protecție purtat de meseriași. 2. (Reg.) Legătoare de cap care se poartă pe sub broboadă. [Var.: (reg.) peștemán s. n.] – Din tc. peștimal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu peștiman
ARIÁN1, -Ă, ariani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de arianism, privitor la arianism. Erezie ariană. 2. S. m. și f. Adept al arianismului. [Pr.: -ri-an] – Din fr. arien. Vezi definitia »
SUSEÁN, -Ă, suseni, -e, s. m. și f. (Reg.) Locuitor din partea de sus a unui sat sau a unui ținut. ♦ (Ist.) Locuitor al Țării de Sus (jumătatea nordică a Moldovei, după o veche împărțire administrativă). – Sus + suf. -ean. Vezi definitia »
BAJOCIÁN s.n. (Geol.) Etaj inferior al jurasicului mediu. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ci-an. / < fr. bajocien]. Vezi definitia »
NAPRISTÁN adv. v. năpristan. Vezi definitia »
NEEUCLIDIÁN, -Ă adj. geometrie ~ă = geometrie în care se infirmă postulatul lui Euclid referitor la două drepte paralele tăiate de o secantă. (după fr. non-euclidien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z