Definita cuvantului lucid
LUCÍD, -Ă, lucizi, -de, adj. Care are o minte clară, pătrunzătoare, care este conștient de realitate, care înțelege și exprimă clar lucrurile. ♦ (Adverbial) În deplinătatea facultăților mintale, conștient; rațional; treaz. – Din fr. lucide.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lucid
ASCARÍD s. m. vierme parazit în tubul digestiv al omului și al unor animale; limbric. (< fr. ascaride, lat. ascarida) Vezi definitia »
TOROÍD s. n. 1. suprafață prin rotirea unei curbe în jurul unei axe din planul ei și care o intersectează. ◊ curbă paralelă asociată unei elipse. 2. corp solid mărginit de un toroid (1): tor1 (1). (< fr. toroïde, germ. Toroid) Vezi definitia »
APATRÍD, -Ă s.m. și f. Cel care nu are drepturi cetățenești în nici o țară. [< fr. apatride, cf. gr. a – fără, patris, -idos – patrie]. Vezi definitia »
VERMICÍD, -Ă, vermicide, adj., s. n. (Substanță, preparat) care servește la combaterea viermilor. – Din fr. vermicide. Vezi definitia »
FUNGOCID,fungocide, s.n. 1. Plantă inferioară, saprofită sau parazită, comestibilă sau necomestibilă, de regulă în formă de pălărie cărnoasă cu picior, ce crește pe pământ sau pe scoarțele arborilor în vegetație sau în putrefacție. Se alimentează printr-o ramificație superficială asemănătoare rădăcinii plantelor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z