Definita cuvantului pietin
PIETÍN s. n. 1. Boală contagioasă la oi, care se manifestă prin răni dureroase la picioare, pricinuind distrugerea progresivă a unghiilor. 2. Boală a cerealelor, provocată de unele ciuperci, care duce la înnegrirea părții bazale a tulpinilor, la pălirea, îndoirea și căderea plantelor. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piétin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pietin
LUSTRÍN s. n. Țesătură subțire de mătase (naturală sau artificială) sau de bumbac, având un luciu specific. [Var.: lustrínă, s. f.] – Din fr. lustrine, it. lustrino. Vezi definitia »
TOPSÍN, topsine, s. n. Lovitură de atac la tenis (de masă), în urma căreia mingea urmează o traiectorie neprevăzută. – Cf. engl. top-side. Vezi definitia »
SATURNÍN2, -Ă adj. (Rar) Referitor la Saturn; saturnian. ◊ Vers saturnin = vers iambic de șapte silabe, întrebuințat în poezia latină arhaică. [Cf. fr. saturnien]. Vezi definitia »
ONESTIN, onestinii, s. f. 1. o oază de prietenie, de oameni adevărați, în deșertul oamenilor falși. 2. o a doua familie (1). 3. locul unde te naști voluntar, unde te naști un om cu capul pe umeri. Vezi definitia »
prezentín, prezentínuri, s.n. (înv.) numele unui sortiment de brânză. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z