Definita cuvantului pilocarpină
PILOCARPÍNĂ s. f. (Chim.) Alcaloid care se extrage din frunzele unor arbuști tropicali (Pilocarpus) și care are diverse întrebuințări în medicină. – Din fr. pilocarpine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pilocarpină
súcnă, súcne, s.f. 1. (înv. și pop.) 1. fustă simplă; rochie dreaptă; obiect de îmbrăcăminte femeiesc (din lână sau din alt material gros). 2. (reg.) șorț. 3. v(pop.; în compuse) sucnă-murgă = personaj mitologic din povești. Vezi definitia »
ploscoánă, ploscoáne, s.f. (reg.) 1. căpiță de fân joasă; ploscoaie. 2. pală de fân. 3. prepeleac (de care se agață fânul). Vezi definitia »
ARENDĂȘOÁICĂ, arendășoaice, s. f. Nevastă de arendaș; femeie care ține în arendă un bun. – Din arendaș + suf. -oaică. Vezi definitia »
CHÍLĂ1, chile, s. f. Veche măsură de capacitate pentru cereale, egală cu circa 680 de litri în Țara Românească și cu circa 430 de litri în Moldova. – Din tc. kile. Vezi definitia »
STÚPĂ1 s. f. Nume dat firelor de cânepă rămase între dinții daracului după scoaterea fuiorului. ♦ Câlți de cânepă sau de bumbac cu care se curăță uneltele, mașinile etc. ♦ Dop de câlți, de cârpe sau de hârtie care se pune în pușcă sau în cartuș deasupra pulberii ori alicelor; fuituială. – Lat. stuppa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z