Definita cuvantului pilon
PILÓN, piloni, s. m. 1. (Adesea fig.) Stâlp puternic care susține o construcție sau o parte a unei construcții. ♦ Element decorativ în formă de stâlp prismatic, așezat la capătul unui pod (de o parte și de alta), la intrarea într-o expoziție etc. 2. Construcție masivă la monumente sau la temple, de o parte și de alta a intrării. 3. Suport de metal, de beton armat sau de lemn care servește la susținerea conductelor și izolatoarelor liniilor electrice aeriene, a antenelor electromagnetice etc. – Din fr. pylône.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pilon
TEFLÓN s. n. 1. material foarte rezistent la agenții chimici, la temperatură și coroziune, pentru garnituri, vase de bucătărie, izolatori electrici etc. 2. vas de bucătărie din acest material. (< fr. téflon, engl. teflon) Vezi definitia »
GAZBETÓN s. n. beton poros folosit ca izolant termic și acustic. (< germ. Gazbeton) Vezi definitia »
SESTÓN s. n. totalitatea organismelor vii și moarte care plutesc sau înoată în mediul acvatic. (< fr. seston) Vezi definitia »
MAMELÓN, mameloane, s. n. 1. Vârful proeminent al mamelei, unde se deschid canalele care secretă laptele; sfârc. 2. Ridicătură de teren izolată, având de obicei vârful rotunjit. – Din fr. mamelon. Vezi definitia »
ANTIPROTÓN s. m. antiparticulă a protonului. (< fr. antiproton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z