Definita cuvantului pinacee
PINACÉE, pinacee, s. f. (La pl.) Familie de arbori rășinoși din încrengătura gimnospermelor, cu tulpină în general dreaptă, cu frunze aciculare persistente la majoritatea speciilor, cu flori grupate în conuri; abietacee; (și la sg.) arbore din această familie. – Din fr. pinacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pinacee
GALINACÉE, galinacee, s. f. (La pl.) Subordin de păsări al cărui tip principal este găina; (și la sg.) pasăre care face parte din acest subordin. – Din fr. gallinacé. Vezi definitia »
DRUPACÉE, drupacee, s. f. (La pl.) Grup de pomi fructiferi cu fructele drupe; (și ia sg.) pom fructifer din acest grup. – Din fr. drupacé. Vezi definitia »
HIPERMENORÉE s.f. (Med.) Menstruație foarte abundentă. [< fr. hyperménorrhée]. Vezi definitia »
PIPERACÉE, piperacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu proprietăți aromatice, cu flori mici, dispuse în amenți lungi, și cu fructul în formă de boabe; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. pipéracées, lat. piperaceae. Vezi definitia »
CILINDRÉE s. f. 1. Volumul cilindrului unei mașini de forță cu piston, cuprins între cele două poziții opuse ale pistonului. 2. Cantitate de gaze introdusă în cilindrul unui motor cu ardere internă în timpul cursei de admisiune. – Din fr. cylindrée. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z