Definita cuvantului pipăra
PIPĂRÁ vb. I. v. pipera.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pipăra
eliberá (eliberéz, eliberát), vb. – A elibera, a pune în libertate. Lat. eliberare (sec. XIX). – Der. eliberator, adj. Vezi definitia »
CABRÁ, cabrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre unele patrupede) A se ridica pe picioarele dinapoi. 2. (Despre avioane) A se înclina în așa fel încât coada să fie mai jos decât partea din față. – Fr. cabrer. Vezi definitia »
DURÁ3, pers. 3 durează, vb. I. Intranz. 1. (Despre acțiuni în desfășurare) A ține un anumit timp, a se desfășura într-o anumită perioadă de timp. ♦ A persista, a dăinui, a se menține. 2. (Despre lucruri) A se menține (multă vreme) în stare bună; a fi trainic. – Din fr. durer, lat. durare. Vezi definitia »
(tara, stat, armata etc. ) care se afla in razboi alaturi de un aliat, impotriva unui inamic comun. – din fr. cobelligerant. Vezi definitia »
ALTAMIRA, peșteră în Spania, la V de Santander (Cantabria). Celebră prin picturile rupestre reprezentînd animale, datînd din Paleoliticul Superior (Magdalenian). Descoperită în 1868 de Marcellino de Santuola, iar picturile în 1878. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z