Definita cuvantului balzacianism
BALZACIANÍSM s. n. Ceea ce este specific operei balzaciene; tendință de a prelua și cultiva teme, motive etc. balzaciene. [Pr.: -ci-a-] – Balzacian + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu balzacianism
METAGEOMETRÍSM s. n. teorie care afirmă posibilitatea existenței unui număr mai mare de dimensiuni decât cele trei stabilite de Euclid pentru formele spațiale. (< fr. métagéométrisme) Vezi definitia »
COSTUMBRÍSM s.n. Curent artistic spaniol care a început să se manifeste cam pe la mijlocul sec. XIX cu precădere în literatură, dar și în pictură, redând în operele lui caracteristice scene de viață și moravuri. [< sp. costumbrismo, cf. costumbre – morav, obicei]. Vezi definitia »
CONCRETISM s. n. 1. caracter concret. ◊ tendință în demersul ideativ și în comportament de a lega totul la nivelul perceptiv. 2. concepție potrivit căreia substratul ultim al lumii sunt lucrurile concrete, materiale; reism. (< concret + -ism) Vezi definitia »
INFANTILÍSM s. n. Anomalie în dezvoltarea corporală și psihică, caracterizată prin persistența, la vârsta adultă, a unor trăsături morfologice și funcționale specifice copilăriei. – Din fr. infantilisme. Vezi definitia »
1. s.m. = persoana de sex masculin considerata subsezvoltata din punct de vedere al organului sexual central . 2. adj. In constructii de genul „barbat hapciupalitic” – cu aceeasi semnificatie inaltatoare ca si in cazul substantivului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z