Definita cuvantului pițigăia
PIȚIGĂIÁ, pițigăiez, vb. I. Tranz. A-și subția, a-și ascuți vocea. ♦ Refl. A vorbi cu glas subțire, ascuțit. [Pr.: -gă-ia.Var.: pițigăí vb. IV] – Din pițigăiat (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pițigăia
PSALMODIÁ, psalmodiez, vb. I. Tranz. A cânta sau a recita (după un anumit tipic) psalmi, rugăciuni sau alte cântări religioase. ♦ P. gener. A cânta, a citi sau a recita ceva în mod monoton. [Pr.: -di-a] – Din fr. psalmodier. Vezi definitia »
CONCEDIÁ, concediez, vb. I. Tranz. 1. A elibera dintr-o funcție, a îndepărta din serviciu, a da afară. 2. (Rar) A îngădui cuiva să se retragă; a pofti pe cineva să iasă; a îndepărta. [Pr.: -di-a] – Din fr. congédier. Vezi definitia »
HATTÉRIA s. f. reptilă primitivă cu corpul și capul acoperite cu solzi cornoși, care trăiește în Noua Zeelandă în viziuni și duce o viață nocturnă. (< fr. hattéria) Vezi definitia »
MARGINÁLIA s. f. note, titluri imprimate pe marginea unei pagini, lângă text. ◊ articol cu note și însemnări pe marginea paginilor. (< lat., it. marginalia) Vezi definitia »
DETALIÁ vb. I. 1. tr. A analiza, a arăta (ceva) amănunțit. 2. refl. (Rar) A se contura, a se evidenția precis în amănunte. [Pron. -li-a, var. detaila vb. I. / < it. dettagliare, cf. fr. détailler]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z