Definita cuvantului pivnicer
PIVNICÉR, pivniceri, s. m. 1. Persoană care are sub supravegherea sa o pivniță de vinuri; chelar. 2. Titlu dat boierului care avea în grijă viile și pivnițele domnești; persoană care purta acest titlu. – Pivniță + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pivnicer
SEMINIFÉR, -Ă adj. (Anat.) Care secretă, conține sau conduce sămânța ori lichidul seminal. [< fr. séminifère, cf. lat. semen – sămânță, ferre – a purta, a produce]. Vezi definitia »
SER, seruri, s. n. Partea lichidă a sângelui. ♦ Lichid extras din sânge sau preparat pe cale artificială care conține un anumit anticorp sau o secreție glandulară și este folosit în scopuri terapeutice. ◊ Ser sangvin = plasmă sangvină din care s-a extras fibrinogenul. Ser imun = ser sangvin provenit de la un animal vaccinat care, introdus în organism, conferă o imunitate pasivă. Ser fiziologic = soluție salină foarte diluată, apropiată de compoziția serului sangvin, folosită pentru a înlocui pierderile mari de lichide sau de sânge în diferite boli, pentru dizolvarea unor antibiotice etc. – Din fr. sérum, lat. serum. Vezi definitia »
WALK-OVER s.n. (Sport) Calificare a unui sportiv, rămas singur în competiție, prin neprezentarea adversarului. [Pron. uók-ouvăr, abrev. w.o. / < engl., fr. walk-over]. Vezi definitia »
CANOTIÉR, -Ă s.m. și f. Sportiv care practică canotajul; canotor. [Pron. -ti-er. / < fr. canotier]. Vezi definitia »
CRUCÉR, cruceri. s. m. (Înv.) Creițar. – Din germ. Kreuzer (după cruce). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z