Definita cuvantului peptizant
PEPTIZÁNT, -Ă, peptizanți, -te, adj., s. m. (Substanță) care produce peptizarea. – Din fr. peptisant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu peptizant
COEXISTÉNT, -Ă adj. Existent în același timp sau împreună cu altcineva sau cu altceva. [Cf. fr. coexistent]. Vezi definitia »
VOLÁNT2, -Ă, volanți, -te, adj. Desprins de o unitate, detașabil; mobil. ◊ Foaie volantă = tipăritură pe o singură foaie care se difuzează în public ca manifest, ca afiș etc.; filă detașată dintr-un caiet, dintr-o carte etc. Echipă volantă = echipă mobilă care se deplasează cu ușurință, dintr-un loc de muncă în altul, după nevoie. Bibliotecă volantă = fond de cărți aparținând unei biblioteci și împrumutat unei instituții pentru folosință temporară. ♦ (Rar) Care poate zbura; care se poate menține în aer. – Din fr. volant. Vezi definitia »
SUBSECVÉNT, -Ă, subsecvenți, -te, adj. (Rar) Care urmează după ceva; p. ext. care rezultă din ceva. – Din fr. subséquent, lat. subsequens, -ntis. Vezi definitia »
LENT, -Ă, lenți, -te, adj. Încet, domol. – Din fr. lent, lat. lentus. Vezi definitia »
DRAGÁNT s.m. Compoziție din zahăr farin, gelatină, amidon și coloranți alimentari, utilizată pentru confecționarea pieselor de decor în cofetărie; var. tragant; după rețeta originală, această pastă se confecționează cu adaos de gumă adragant (< fr. gomme adragante) sau cu adaos de tragacant (germ. Tragant). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z