Definita cuvantului planeitate
PLANEITÁTE, planeități, s. f. (Tehn.) Proprietate a unor suprafețe de a fi plane, netede; netezime. [Pr.: -ne-i-] – Din fr. planéité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu planeitate
sbáte (zbătút, ătút), vb.1. A lovi mereu, a clătina. – 2. A agita, a amesteca. – 3. (Refl.) A se forța, a se lupta. – 4. (Refl.) A se strădui, a se chinui, a se preocupa. – Var. zbate. Mr. zbat(ire). Lat. *ex-battĕre (Densusianu, Hlr., 169; Pușcariu 1930; Pascu, I, 50), cf. it. sbattere, fr. ébattre, sau de la bate, cu s- expresiv. – Der. sbătae, s. f. (luptă), rar. Vezi definitia »
REGÉSTE s.f. pl. Nume dat în evul mediu registrului în care erau trecute în ordine cronologică actele, documentele etc. emanate de la aceeași cancelarie și de la același personaj, însoțite de note explicative și de extrase din cronici. [< fr. regeste, cf. lat. regesta – registru]. Vezi definitia »
MAGNANIMITÁTE s.f. Mărinimie, noblețe sufletească. [Cf. fr. magnanimité, lat. magnanimitas]. Vezi definitia »
PIRENOMICÉTE s. f. pl. ordin de ciuperci din clasa ascomicetelor, cu miceliul compartimentat și cu periteciul în formă de butelie sau de sferă. (< fr. pyrénomycètes) Vezi definitia »
FALSITÁTE s. f. 1. lipsă de adevăr; netemeinicie. 2. atitudine, comportare fățarnică; ipocrizie, prefăcătorie. (< it. falsità, lat. falsitas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z